Contact    Login     
 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


 T o u c h  M a n a g e m e n t
   Stoelmassage  TouchPro®  en gezondheid in organisaties

 

 
 

 

 

 

Wat is een stoelmassage van Touch Management?

 
Een vakkundige drukpuntmassage van rug, nek, schouders, hoofd, armen en handen volgens de methode TouchPro® en begeleiding. De deelnemer zit op een speciale stoel, in een ondersteunde houding en met de kleding aan. De massage wordt gegeven in een sessie van twintig minuten door een ervaren stoelmasseur van Touch Management. De begeleiding vormt een geïntegreerd onderdeel.


Tijdens een stoelmassage oefent de masseur druk uit op punten die de doorbloeding in het lichaam beïnvloeden. Dat doet hij met zijn vingers, handen en ellebogen volgens de gecertificeerde methode TouchPro®. De massage werkt preventief bij spanning als gevolg van bijvoorbeeld stress of een niet optimale werkhouding. De massage wordt aangepast aan de conditie en eventuele klachten van de ontvanger. Zo worden zwakke plekken versterkt en wordt de circulatie van bloed en energie bevorderd.

Het effect van stoelmassage op het werk: het maakt je bewuster van je gezondheid, zowel van je fysieke als je mentale conditie. Je signaleert dingen eerder. En lichte gezondheidsklachten zoals stijve schouder- en rugspieren, vermoeidheid of hoofdpijn worden verminderd en zo mogelijk verholpen.


 


Waar bestaat de begeleiding uit?


De stoelmassages van Touch Management worden uitgevoerd door ervaren masseurs die zijn gecertificeerd voor stoelmassage.  De masseurs herkennen en signaleren bepaalde gezondheidsklachten vroegtijdig, zoals Cans/RSI, rug- en schouderklachten, (over-) vermoeidheid. Als het nodig is krijgt een deelnemer het advies om naar een huisarts, bedrijfsarts of een therapeut te gaan.

Touch Management heeft het stoelmassage-concept in de loop van de jaren doorontwikkeld. Naar behoefte begeleiden we de deelnemer gericht tijdens de periodieke sessies. Met als doel het optreden van lichte klachten zelf aan te pakken en in het vervolg te voorkomen. En we geven naar behoefte praktische adviezen en oefeningen mee. Met deze begeleidende aanpak heeft Touch Management jarenlang ervaring opgedaan. Effectmetingen bevestigen de goede resultaten ervan.

 

 


Hoe zit het organisatorisch in elkaar?

 

Onze masseur komt op de afgesproken dag en tijd naar uw organisatie. De massagestoel wordt geïnstalleerd in een (spreek-) kamer of afgeschermde ruimte. Volgens een vooropgesteld schema komt de deelnemende medewerker naar deze ruimte. Na twintig minuten keert hij of zij terug naar de eigen werkplek. Stoelmassage is geschikt voor alle leeftijden medewerkers.

Er kunnen per masseur drie deelnemers per uur worden behandeld. Bij de meeste organisaties krijgen de deelnemers een keer in de veertien dagen een sessie. Stoelmassage is eenvoudig te implementeren in het werkproces. De coördinatie van de sessies neemt Touch Management graag uit handen van uw organisatie.
 

 


Wist u dat


Met stoelmassage ook de (oudere) medewerkers worden bereikt die niet zo bewegelijk zijn aangelegd?

 


 

 

 


 

 

Direct naar

 

Info voor werkgevers »

 

Info voor medewerkers »

 

Themadagen »